2011. május 10., kedd

AnCafe - Miku (King of Harajuku Dance Rock DVD Documentary részlet)

Shoujiki sugoi kafekko ni awaseru kao ga nai to iuka. Shoujiki tsua- ga sugoku kowakute. Sore ha katsudoukyuushi wo happyou shita kara de. Ore ha donna kao wo shite kafekko wo mireba ii no ka, de kafekko ha donna kao wo shite ore wo mite kuru no ka tte iu no ha sugoi fuan deshita ne. Demo mou nokori sukunai jikan da shi, ore tsutaenakya ikenai koto tte rokunenkan arigatou tte iu kimochi da to omounde kono kikai nogashitara zettai tsutaerarenai ja nai desuka. Dakara arigatou tte iu kimochi ga kono tsua- de iereba ii na to omotte kono tsua- wo nozomimashita.
- Raibu no koto wo de-to to yobu no ha naze?
Ore ha kafekko no koto hontou kanojo da to omotteite, de sore ha nande ka to iu to jibun no ibasho ga nakatta to omotteite, sono ibasho wo tsukutte kureta no ha kafekko de atte, ore ni totte hontou ni onjin mitai na sonzai nandesu yo. Maa, ore no naka de ichiban taisetsuna mono tte dono basho ka tte ittara kanojo nandesu ne. Dakara ore ha kafekko wo kanojo da to omotteirunde raibu ha de-to da yo tte iimasu.
Őszintén szólva, úgy érzem, nem tudnék a kafekkok szemébe nézni. Őszintén szólva, nagyon féltem ettől a turnétól. Ez azért van, mert bejelentettük, hogy szünetelni fog a banda. Milyen szemekkel nézzek vajon a kafekkokra, és ők vajon milyen szemekkel néznek rám, ha eljönnek, ez a kérdés félelmet ébresztett bennem. De már csak kevés idő van hátra, és azt gondolom, hogy, amit nekem el kell mondanom, az a hála érzése ezért a hat évért, és ha hagynám elúszni ezt a lehetőséget, sosem tudnám elmondani ezt. Ezért ezen a turnén el szeretném mondani, mennyire hálás vagyok, ezt remélem ettől a turnétól.
- Miért hívod a koncerteket randinak?
Én tényleg úgy gondolom, hogy a kafekkok az én barátnőim, és ez azért van így, mert régen nem tudtam, hol a helyem a világban, és a helyemet a kafekkok teremtették meg nekem, ezért tényleg olyanok számomra, mint a védelmezőim. Ha megkérdeznék, hogy mi számomra a legfontosabb hely, az biztos, hogy a barátnőm mellett lenne. Ezért gondolom a kafekkokat a barátnőimnek, és ezért nevezem a koncerteket randinak.


Kedveseim. A nagy büdös helyzet az, hogy hiába próbálom bárhonnan leszedni a documentary második részét, amiben az AnCafe a banda szüneteltetéséről beszél, alias a lényegről, sehogy sem sikerül. Hiába töltöm le, nem játssza le a VLC meg hasonlók. Próbálkozom még, mert nem adom fel, mert az nem az én stílusom és egyébként is híró vagyok, de azért dióhéjban elmondom, mi volt Miku dumájának a lényege.
Azt mondta, hogy szükséges ez a szünet, mert kell a bandának egy feltöltődési idő, hogy újabb ötleket, ihleteket szerezhessenek. Ha nem lenne szünet, valószínűleg sokkal hamarabb elérkezne az együttes számára a vég. Szóval ez a szünet nem arról szól, hogy megszűnik az AnCafe, csak mindenki ment ihlet/ötlet-vadászni.
Nos, röviden és tömören ennyi, de ha egyszer megtalálom még egyszer azt a videót, akkor szépen igényesen lefordítom. Yakusoku.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése