2011. március 14., hétfő

Földrengés, tsunami (地震、津波)

Mint azt sajnos elég sokan tudjátok, Japánt nemrég borzasztó földrengés érte, rettenetes tsunami áldozata lett, és nukleáris veszély is fenyegeti a Fukushima környékén élőket. Élelmiszerhiány lépett fel, az áram-, vízellátás katasztrofális, embertelen körülmények között élnek jelenleg több százezrek.
Az együttesek, akiknek a dalszövegeit fordítom, és sokan mások is úgy döntöttek, hogy annak érdekében, hogy valamiképpen segíteni tudjanak a katasztrófa áldozatainak, az eladott dolgaikból befolyó összeget segélyként eljuttatják ezekhez a szorult helyzetben lévő emberekhez.
Valamint az összes rendezvényt, fellépést, szereplést, koncertet törölték, mindenki teljes erővel arra koncentrál, hogy segíthessen a rászorulókon.
Szombaton a girugämesh koncerten Satoshi is elmondta két szám között, hogy bármit veszünk is, legyen az póló, pulcsi, CD, DVD, minden pénz eljut a bajba jutottakhoz.
Szerintem ez nagyon szép gesztus, hogy ezt felajánlották, látszik a nemzeti összetartás, az emberség, és ez csak még egy újabb okot ad arra, hogy tisztelettel nézzünk a szeretett együtteseinkre.
Aki segíteni akar a japánokon, és pénzügyileg megengedheti magának, rendeljen magának valami kis akármicsodát a neten valamelyik együttes netes shopjából. Én nagyon gondolkodom rajta, hogy megteszem, hiszen tudom, hogy a pénz hova jut.
Ezzel nem akarok senkit semmi olyasmire ösztönözni, amit nem akar, ez nem is reklám, ez csak egy lehetőség, amiről úgy gondoltam, jobb, ha minél többen tudnak.

2 megjegyzés:

  1. Nos, akkor már tudom miért kell túlórázni a visszamaradó márciusban : )
    Amúgy nem tudom az utolsó két e-mailem megkaptad? Chibi vagyok amúgy a japangirl@citromail.hu-ról : )
    És bocsi, hogy ideírok de már nem volt ötletem,h hogy hol érhetlek utol xD

    Isten óvja Japánt!

    VálaszTörlés
  2. Jaj, igen, megkaptam, ne haragudj, hogy még nem válaszoltam, nagyon el vagyok jelenleg havazva, de amint tudok, válaszolok! Még egyszer ne haragudj a késésért! (>.<)

    VálaszTörlés