2011. március 28., hétfő

SuG - Takeru personal (Neo Genesis Március részlet)

—A Crazy Bunny Coaster a harmadik helyen áll az Oricon listán. Gratulálok!
Takeru: Köszönöm szépen (mosolyog).
—Milyen volt az ölelés-rendezvény?
Takeru: Nagyon sokan eljöttek. Mi öten vagy ötezer embert öleltünk meg (nevet). De egyáltalán nem volt fárasztó. Sőt, akik eljöttek, nagyon örültek, és sokan gratuláltak a harmadik helyhez, ami nagyon boldoggá tett. És furcsa, de kevesen jöttek az ölelésért, sokan mondták, hogy „Azért jöttem, hogy gratuláljak!”.
—Az igazi SuG-rajongók.
Takeru: Harmadikok lettünk, és ezért szeretném, ha sokan meghallgatnák az új albumot, örültem, hogy lendületet ad ez az érzés. Ezzel az ölelés-rendezvénnyel az őszinte hálánkat is ki akartuk fejezni, de benne volt az is, hogy kicsit előkészítsük a terepet a Thrill Ride Pirates-nek. Azokon kívül, akik hallgatják a számainkat, vannak sokan, akik nem hallottak tőlünk semmit, és azt gondolják rólunk, hogy „Áh, ezek nem is zenélnek!”, és erről is tudunk, de minden erőnket beleadtuk ebbe az albumba, és igyekeztünk, hogy egy minőségi, újításokkal teli album legyen.
Eddig nem nagyon voltak olyan események, ahol részt vettünk volna, de nemrég (O-EAST) lehetőségünk nyílt rá, és akkor sokak véleménye az volt, hogy „Eddig utáltam a SuG-t, de most, hogy láttam őket itt, megszerettem őket”. Arra gondoltam, hogy sokan vannak, akik meg sem hallgatják a zenénket, csak úgy döntenek, hogy utálnak minket (nevet). Arra gondoltam, ha már úgyis utálnak, hát akkor utáljanak, mert akkor legalább megjegyeznek minket, és én megragadok minden lehetőséget arra, hogy megjegyezzenek.
—És szeretném, ha most a Thrill Ride Pirates-re koncentrálnánk. Elmondanád, hogy mi az, amit megváltoztattál, van olyan?
Takeru: Persze. Igazából az egész éneklési stílusomat változtattam meg. Szándékos változtatások, például kicsit másként nyitom ki a számat. Eddig a pop-számok voltak többségben, és magas hangon énekeltem, mint amikor nevet az ember, a számat oldalra húzva énekeltem. Most azonban inkább függőlegesen nyitom ki a szám, mélyebbről hozom a hangokat, az artikulációmon is változtattam kicsit. A hangom kicsit talán felnőttessé vált. De ez mindig másként van. Például visszahallgatva azt gondolom, hogy még mélyebb érzéseket is vihettem volna bele, vagy, hogy ez a szám nagyon jó. És ott van például az Ultra Spin Tea Party. Az olyan hangzású hangomat sem akarom teljesen elveszíteni. A legelső szám a mad$hip, ezzel kezdődik az egész album, de egy éve írtuk azt a számot.
—Olyan régen?
Takeru: Igen (nevet). Akasaka BLITZ után kezdtem el írni a szövegeket, és arra gondoltam, most már tényleg ideje felnőnöm.
[…]
—Mit jelentenek Takeru kunnek a SuG tagjai?
Takeru: Olyanok, mintha a családom lennének. Ahogy én mondom, talán elég rosszul hangzik majd, de úgy működünk, hogy „Én támogatlak titeket”. Komolyan. De ha ezt így kimondom, van, aki félreérti, vagy megharagszik. De, amit a tagok először mondtak nekem az az volt, hogy „Gyerünk, legyél feltűnő, különben nem leszel igazi énekes!”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése